juli 15, 2024

verplegenisnietvoorwatjes.be

Verplegen is niet voor watjes

Alles over lenzen en Menicare Plus lenzenvloeistof

Veel mensen die een bril of lenzen nodig hebben kiezen voor lenzen. Dat is niet gek, want ten opzicht van een bril zitten er veel voordelen aan het dragen van contactlenzen! Maar wat zijn deze voordelen eigenlijk precies? Wat zijn verschillende soorten lenzen? En waar moet je rekening mee houden wanneer je gaat beginnen met het dragen van contactlenzen? Wat is bijvoorbeeld Menicare Plus lenzenvloeistof? Daar vertellen we je in deze blog meer over, dus lees zeker nog even verder als jij meer informatie wilt over lenzen!

Zachte lenzen of harde lenzen

Wanneer je voor het eerst lenzen gaat dragen ga je te maken krijgen met verschillende soorten lenzen. Het kan per persoon verschillend zijn welke lenzen het beste werken of het meeste comfort bieden. Je hebt in de eerste plaats bijvoorbeeld de zachte lenzen. Zoals de naam al doet vermoeden zijn deze lenzen gemaakt van een zacht materiaal. Het gevolg hiervan is dat deze zachte lenzen zich perfect aansluiten op het oog. Je hebt daarentegen ook harde lenzen, die echt op het oog liggen. Deze lenzen zijn vanzelfsprekend dus ook gemaakt van een harder materiaal. Voor deze twee lenzen soorten is ook een specifieke lenzenvloeistof nodig om ze mee schoon te maken. Zo is Menicare Plus lenzenvloeistof speciaal gemaakt voor harde lenzen bijvoorbeeld!

Waarom Menicare Plus voor harde lenzen?

Als je harde lenzen gaat dragen is het erg belangrijk om een goede lenzenvloeistof aan te schaffen. Een voorbeeld hiervan is Menicare Plus lenzenvloeistof. Maar waarom is deze zo geschikt voor harde lenzen? Nou, Menicare Plus is een alles-in-een vloeistof die de lenzen effectief reinigt en desinfecteert. Je kunt deze lenzenvloeistof zowel gebruiken voor het inzetten, reinigen en bewaren van de lenzen. Door deze vloeistof te gebruiken kun jij zonder problemen harde lenzen dragen. Oogirritaties worden met Menicare Plus voorkomen en andere problemen krijgen geen kans om zich voor te doen. Wij raden het dus bij het dragen van harde lenzen sterk aan om te gaan voor deze lenzenvloeistof, maar de keuze is nog steeds aan jou afhankelijk van jouw eigen wensen!

Kiezen voor contactlenzen

Contactlenzen zorgen in vergelijking tot een bril voor een breder gezichtsveld zonder obstakels. Daarnaast zijn contactlenzen niet te missen als je veel sport en er niet op zit te wachten dat je bril in de weg zit of dreigt af te vallen. Ook komt daar nog eens bij dat je contactlenzen niet ziet zitten, waardoor ze geen invloed hebben op je uiterlijk. Echter blijft de keuze tussen een bril, contactlenzen en lenzenvloeistof, zoals Menicare Plus voor harde lenzen, voor iedereen persoonlijk. Het is afhankelijk van factoren zoals het budget en eventuele allergieën van de desbetreffende persoon. Zo kan iemand bijvoorbeeld een allergische reactie krijgen op lenzen of op lenzenvloeistof, wat natuurlijk niet prettig is. Bovendien is het belangrijk om het advies van de opticien op te volgen. De opticien kan je hulp bieden bij het maken van je keuze op basis van de kennis die hij of zij heeft.