juni 14, 2024

verplegenisnietvoorwatjes.be

Verplegen is niet voor watjes

Werken in de psychologie sector

Was het altijd al je droom om in de psychologie sector te werk te gaan, maar weet je nog niet echt wat je het liefst zou willen doen? In deze blog hebben wij 4 van de hoogst betaalde psychologie jobs op een rij gezet om je een idee te geven wat voor jobs er allemaal zijn. Misschien zie je in deze lijst wel je droom vacature.

School psycholoog

Als schoolpsycholoog werk je als deel van een groter team voor een school. Je ondersteunt het vermogen van leerlingen om te leren en het vermogen van leraren  om les te geven. Dit doe je door bijvoorbeeld training in mentale gezondheid, leren en gedrag om de leerlingen te helpen om academisch, sociaal, gedragsmatig en emotioneel te slagen. In de psychologie werken is niet gemakkelijk en als schoolpsycholoog werk je met kinderen. Het is dus belangrijk dat je goed met kinderen kunt omgaan.

Neuropsycholoog

Als neuropsycholoog werk je op het gebied van klinische psychologie. Hier ga je te werk met patiënten met hersenletsel of ziekte. Het is dus een helemaal andere omgeving waar je in werkt vergeleken met een schoolpsycholoog. Als neuropsycholoog heb je een geavanceerde kennis van het hersen en hoe het werkt. 

Organisatiepsycholoog

Zoals de naam het al zegt, ga je als organisatiepsycholoog te werk binnen een organisatie. Je hebt als organisatiepsycholoog grondig kennis van menselijk gedrag in organisaties en op de werkplek. Met deze kennis los je problemen op de werkplek op.

Militaire psycholoog

Als militaire psycholoog ligt je focus op militairen en hun families. Enkele van je taken zijn het uitvoeren van psychiatrische evaluaties, het beoordelen en behandelen van mentale en emotionele stoornissen en het verlenen van advies aan dienst leden en hun families.

Naast deze jobs kan het ook handig zijn om naar een therapeut of logopedie vacature te zoeken. Op psyjobs kan dit.