juni 14, 2024

verplegenisnietvoorwatjes.be

Verplegen is niet voor watjes

Het beste met lenzen omgaan

Lenzen kunnen toch best lastig zijn om mee om te gaan maar wat kun je het beste doen zodat er niks misgaat want je wilt toch erg voorzichtig zijn met je ogen. Waar moet je opletten, wat moet je wel en niet doen en wat zijn de tips zodat het wat makkelijker gaat.

Wat niet te doen

Afhangend van de lenzen die je hebt zijn er dingen die je wel en niet moet doen maar het is bijna bij alle lenzen moet je opletten dat je niet gaat slapen met je lenzen (behalve natuurlijk nachtlenzen) dit zorgt ervoor dat je ogen uitdrogen en zo kunnen ontstekingen ontstaan. Vaak Als je je lenzen uit doen, doen we ook andere dingen zoals make up verwijderen, crème of tandenpoetsen. Dit laat vaak residu achter op je handen en vingers dus haal je lenzen uit voor dat al dit doet.

Wat wel te doen

Met je lenzen is het vrij simpel bij alle soorten lenzen dus nacht, dag, maand en multifocale lenzen is het schoonhouden van de doosjes en alles wat ermee in aanraking komt cruciaal. Het niet langer inhouden dan de toebehoorde is ook een erg belangrijk onderdeel van je lenzen.

Wat is makkelijker

Zorg dat als je kort gaat reizen of een onverwachtse overnachting hebt dat je een gevuld doosje hebt met vloeistof, dit zorgt ervoor dat je niet een hele vloeistof fles hoeft mee te nemen. Verder is een handige manier om te zorgen dat je niet de verkeerde lens in je oog doet als je verschillende sterktes hebt om andere kleur te hebben voor elke lens.

Bron: https://www.123lens.nl