juni 14, 2024

verplegenisnietvoorwatjes.be

Verplegen is niet voor watjes

Medicijnverslaving

Of het nu voor recreatieve of medicinale doeleinden is, drugsgebruik heeft evenveel voordelen als nadelen. Een van de belangrijkste problemen bij drugsgebruik is drugsverslaving. Drugsverslaving kan levens, relaties en gezinnen ruïneren.

Een van de bekendste drugs is marihuana. Marihuana wordt al tientallen jaren over de hele wereld gebruikt door mensen die hun pijnproblemen proberen op te lossen. Hoewel marihuana niet fysiek verslavend is zoals heroïne of methamfetamine, verandert het toch de geestesgesteldheid zodanig dat je zelfs als er geen drug meer beschikbaar was, het nog heel graag zou willen. Veel drugsverslaafden hebben moeite om te accepteren dat ze nooit meer zo high worden als de eerste; ze gaan gewoon door met gebruiken tot ze die drugshigh weer terug krijgen. Dit gebeurd natuurlijk niet.

Een andere drug die veel mensen misbruiken is cocaïne. Cocaïne is erg aanvaardbaar geworden in de maatschappij. Mensen betalen erg veel geld voor dit poedertje. Cocaïneverslaving is extreem gevaarlijk en kan letterlijk dodelijk zijn voor de drugsverslaafde. Ze zullen tot het uiterste gaan, inclusief stelen of zichzelf prostitueren, alleen maar om nog een shot van de drug te krijgen. Vroeger was dit een groot probleem in Nederland dit is wel minder geworden door goeie voorlichting en preventiemaatregelen.

Veel mensen zien medicijnverslaafde als slechte mensen, maar diep van binnen zijn het gewoon normale mensen die in moeilijke tijden terecht zijn gekomen. Niet alle drugsverslaafden zijn opzettelijk drugs gaan gebruiken; sommigen hebben misschien een verwonding gehad waardoor ze regelmatig morfine of heroïne moesten innemen. Hierdoor zijn ze als het ware “per ongeluk” verslaafd geraakt.

Als je zelf hulp zoekt ga dan naar CACN Verslavingszorg.