juni 14, 2024

verplegenisnietvoorwatjes.be

Verplegen is niet voor watjes

Werken in de dierensector

Tegenwoordig hebben steeds meer mensen huisdieren. Vooral honden en katten zijn erg gewild bij mensen. Toch gebeuren er ook regelmatig incidenten waarbij een huisdier gewond kan raken. Dan kan je naar de dierenarts gaan. Ben je helemaal gek van dieren? Zou je hier graag  je beroep van willen maken? Dat kan! In dit artikel bespreek ik verschillende beroepen die met dieren te maken hebben, zodat jij hopelijk jouw droombaan kan vinden.

Dierenarts

Het beroep dat de meeste mensen wel kennen is een dierenarts. Het is een interessant beroep met elke dag weer andere dieren die je kunt helpen. Het geeft een fantastisch gevoel als je elke dag weer meerdere dieren kan helpen. Alleen is het wel een moeilijk om dierenarts te worden.  Om dierenarts te worden moet je de opleiding dierengeneeskunde hebben gestudeerd. Deze universitaire opleiding duurt in totaal zes jaar. Het is alleen mogelijk om deze opleiding te doen als je vwo hebt afgerond. Heb je dit niet? maar je wil wel dierenarts worden? Dan zul je toch echt eerst je vwo diploma moeten behalen op de middelbare school.

Dierenartsassistente

Er zijn meer mogelijkheden om dierenartsassistente te worden. Je kan de opleiding voor dierenartsassistente al doen met vmbo-t advies, maar ook met havo. Met havo kan je de opleiding versneld volgen, namelijk binnen twee jaar. Je leert onder andere hoe je dieren moet verzorgen en hanteren. Als dierenartsassistente kan je in grote en kleine praktijken werken, maar ook in gezelschapsdierenpraktijken of landbouwdierenpraktijken. Waar je wil werken hangt helemaal af van jouw persoonlijke voorkeur en kan je zelf bepalen. Wil je graag dierenartsassistent worden? Kijk dan bij vacature dierenartsassistente.

Ben je benieuwd wat alle mogelijke opties zijn? Weet je niet waar je moet solliciteren voor een baan in de dierensector? Neem dan een kijkje  op https://vetplace.be/. Zij kunnen je helpen met het vinden van een baan in de dierensector.