juni 14, 2024

verplegenisnietvoorwatjes.be

Verplegen is niet voor watjes

Bespaar op je zorgverzekering!

Kies je zorgverzekering verstandig en bespaar! Wil jij altijd liever het zeker voor het onzekere nemen? En wil jij nooit te veel betalen? In dit artikel ga ik daar verder op in en dan met name over het kiezen van de juiste zorgverzekering, waardoor je heel eenvoudig geld kunt besparen op jouw zorgpremie.

Te goed verzekerd

Heel veel mensen zijn in Nederland onnodig verzekerd. Zo kiezen er veel mensen al jaren voor een zorgverzekering inclusief fysiotherapie, maar maken daar vervolgens dan geen gebruik van. En dat is zonde! Sommige mensen die een kunstgebit hebben zijn vaak ook te goed verzekerd. Zij betalen dan veel te veel tandarts kosten, want met een kunstgebit zal je waarschijnlijk nauwelijks of niet naar de tandarts hoeven. Het is logisch dat al deze mensen zo goed verzekerd willen zijn, alleen eigenlijk is het zonde, omdat zij nu betalen voor dingen waar zij helemaal geen gebruik van gaan maken.

Tips waar je op moet letten bij het afsluiten

Bedenk eerst goed wat je nodig denkt te hebben en waar je dus gebruik van denkt te gaan maken, aankomend jaar. Op basis daarvan kun je gaan selecteren en daaruit komt dan naar voren wat je waarschijnlijk kwijt zal zijn voor die verzekering. Het is dus verstandig om zelf een inschattende berekening te gaan maken, dus hoeveel je aankomend jaar kwijt zal zijn aan zorg en dan kun je kijken welke verzekering deze kosten dekt en of die verzekering maandelijks goedkoper is dan de kosten die je zal gaan maken. Dit is niet altijd makkelijk om te bedenken en daarom begeleidt de website Zorkiezer.nl je in dit proces.