juni 20, 2024

verplegenisnietvoorwatjes.be

Verplegen is niet voor watjes

Adaptogenen voor een goede weerstand

Een gezond leven leiden is belangrijk en iedere cultuur heeft hier zijn eigen manieren voor. Zo heb je in China veel Chinese kruiden en hulpmiddelen die ervoor zorgen dat de mensen gezonder worden. Een van deze middelen zijn dan Adaptogenen die tegenwoordig ook veel in landen zoals Nederland te vinden zijn. Adaptogenen is een verwijzing naar stoffen en kruiden die je kan innemen en die een goede werking op je lichaam doen. Zo kan het zijn dat je hierdoor minder snel in de stress komt en is dit natuurlijk gezond. Doordat je veel stress hebt kan het zijn dat je minder goed kan slapen, dit is natuurlijk heel slecht voor je gezondheid. Daarnaast kunnen adaptogenen ervoor zorgen dat je een sterker en beter immuunsysteem kan opbouwen. Dit is van belang om vervelende ziektes buiten te houden en hierdoor kan je minder snel ziek worden. Ook wordt er beweerd door veel mensen dat deze dingen helpen met ergere ziektes zoals kanker. Dit is niet bewezen in een onderzoek, maar sommige mensen zweren erbij. Daarnaast is het wel bewezen dat deze stoffen helpen met het stimuleren van je hersenen, zo kan je vaak ervoor zorgen dat je dan beter kan nadenken.

Webshop gezonde voeding

Als je kijkt naar een webshop voor gezonde voeding kom je al snel uit op een webshop voor supplementen. Zo zitten er veel vitamines en goede stoffen in voedsel wat je vaak niet binnen krijgt. Dit komt doordat je alles kan eten en misschien wel niet alles lust. Supplementen kunnen er ook voor zorgen dat jij deze tekorten kan aanvullen. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat je helemaal geen fruit lust en hierdoor geen vitamine C en E in je lichaam kan krijgen. Deze vitamines zijn echter wel super belangrijk voor je immuunsysteem en deze moet je dan krijgen. Door middel van supplementen kan je dit dan ook aanvullen en kan dit ook doen met andere supplementen. Het kan zo zijn dat je niet veel buiten bent en hierdoor niet veel zonlicht tot je kunt nemen. Dan is het van belang dat je supplementen vindt met genoeg vitamine d. Kijk naar een Webshop gezonde voeding die je hier goed mee kan helpen. 

Gezond eten

Los van supplementen moet je ook goed eten en niet al je vitamines uit supplementen halen. Door goed afwisselend te eten kan je ervoor zorgen dat je alle vitamines binnen kan krijgen die je nodig hebt. Het is daarom ook niet de bedoeling dat je gezonde voeding gaat vervangen met supplementen. Hier kan je bijvoorbeeld heel erg door afvallen en in sommige gevallen wil je dit niet hebben. Daarnaast is het ook lekker om goed te kunnen eten alleen moet je wel goed opletten wat je eet.