juni 14, 2024

verplegenisnietvoorwatjes.be

Verplegen is niet voor watjes

Vlot naar de tandarts

Of je nou zelf een tandarts bent of een klant. Voor iedereen gaan deze tips handig zijn. Het kan ook handig zijn voor tandartsen om deze tips aan hun klanten te geven. Dit maakt het voor iedereen gemakkelijker. Zoals wij allemaal weten zijn veel mensen bang voor de tandarts. Daarom dus deze tips om het bezoekje aan de tandarts vlotter te laten verlopen.

Neem je kind mee

Neem je kind vroeg mee naar de tandarts, ook al heeft het zelf geen behandeling. Zo went het kind zich er al een beetje aan voordat het zelf de eerste behandeling heeft.

Geen slechte verhalen

Vermijd om slechte verhalen te vertellen, zeker als tandarts. Maar ook als ouder is het belangrijk dat het kind geen slechte of pijnlijke verhalen hoort over een bezoekje aan de tandarts.

Verhalen

Kinderen houden van verhalen. Wees als tandarts dus creatief en vertel bijvoorbeeld dat je een vriend van de tandenfee bent. De kinderen zullen nu al veel blijer zijn om naar de tandarts te gaan.

Een verrassing

Om ervoor te zorgen dat een kind met een prettig gevoel vertrekt, kun je als tandarts een kleine verrassing voorbereiden. Dit kan bijvoorbeeld een snoep zijn. Ook als ouder kun je een beloning organiseren, omdat je kind het zo goed heeft gedaan. Zo blijft er een positief beeld, ook al was het toch een beetje pijnlijk.

Ben je zelf ook altijd graag naar de tandarts gegaan en wil je er nu zelf aan beginnen? Op Dentjobs kun je terecht voor bijvoorbeeld een vacature tandartsassistente om zo de perfecte start te krijgen in deze branche.